pátek 25. dubna 2008

Zázračný nápoj


  • Kdyby se všechna dosud vyrobená *** naplnila do láhví a ty byly rovnoměrně rozdány obyvatelům zeměkoule, na každého jedince by vyšlo 678 láhví, což představuje více než 191 litrů nápoje.
  • Automat na *** nápoje umístěný v roce 1988 v hale moskevského Hotelu Meždunarodnaja byl prvním nápojovým automatem na trhu tehdejšího Sovětského svazu.
  • V Jižní Africe se význam slova ***, jejíž reklama bývá umístěna na taxících, shoduje v 11 místních dialektech s významem slova "hello".
  • Státy s největší spotřebou nealkoholických nápojů, kde *** je vedoucím výrobcem na trhu, jsou: Spojené státy, Mexiko, Japonsko, Brazílie, Německo, Čína, Velká Británie, Španělsko, Kanada, Filipíny.
  • Oblíbenost výrobků *** dokládá údaj, že jen nápoje *** se ve světě každý den vypije 606 milionů sklenic, tj. 143 milionů litrů.

Už víte, o kterém nápoji mluvím? Ty z vás, kteří stále nevědí nebudu dále napínat a ty, kteří správně uhodli, že se jedná o Coca-Colu musím pochválit. Nápoj se zrodil v roce 1886 v rukách atlantského lékárníka Johna Stytha Pembertonona. Byl to odborník na míchání různých kapek a léků. Tajemství výroby je dnes uschováno v atlantské bance: Banker´s Trust. K nám se poprvé dostala společně s rudou armádou v dubnu 1945. První kapky tohoto nápoje u nás ovšem byly vyrobeny až v roce 1968 (v Brně) tedy po 23 letech. Dnes si ji můžete vychutnávat v mnohých provedeních např. : Coca-Cola BlãK, light, Cherry nebo novinka zero . Doufám, že jste zas o něco chytřejší a až budete Coca-Colu pít vzpomeňte si na tento článek a na J. S. Pembertona, díky kterému si můžete vychutnávat tento osvěžující nápoj.

0 reakce/í:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP