neděle 6. dubna 2008

I muži jsou průkopníci =)

Řekli byste, že některé svízele jsou typicky ženské.. např. rození dětí, praní, nebo mentální anorexie. Omyl. Poruchy příjmu potravy se netýkají jen žen.
Prvním historicky doloženým anorektikem byl filozof Friedrich Nietzsche. Jeho nemoc měla hlavně hysterický podklad. Převážnou část jeho života se živil vařenou zeleninou. V okamžicích, kdy se do něj porucha opřela plnou silou, snídal i obědval jenom teplou vodu.

Možná si řeknete, že muži trpí anorexií velice vyjímečně, odborníci však tvrdí, že u nás je poměr mužských anorektiků k anorektičkám 1:30, od Česka na západ už ale připadá jeden anorektik na dvanáct anorektiček a jejich podíl stále stoupá. Důvody, které vedou muže k tomu, že se dobrovolně ničí, jsou odlišné od žen. U mužů tkví původ poruchy v příliš nízkém sebevědomí. Objevily se i studie, které z anorexie u mužů obviňují skrytou homosexualitu. Nic takového ale nebylo stoprocentně dokázáno. Za mužskou anorexií, ale můžou hlavně média..

Podle výzkumu ve Velké Británii, který provedla psycholožka Sarah Grogan, není 75 % mužů spokojeno s vlastním tělem. Z nic 30 % přímo uvedlo, že svoje tělo přímo nenávidí.

Pokud vás překvapilo, že ženy nejsou jediné pohlaví ve vesmíru, které si připadá zoufale neatraktivně a neforemně, je tu ještě další výzkum. 25 % mužů drží diety a 65 % cvičí jenom kvůli tomu, aby zhubli.

0 reakce/í:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP