sobota 13. září 2008

Času dost! Návštěva BEAT festu

Při cestování vlakem mě už opravdu máloco překvapí. Jako málokterý cestující se můžu pochlubit, že jsem byla v kupé se zombíkama, kterí se zřejmě vraceli z nějakého ghotic festu, nebo sešlosti. Aspoň s nimi byla sranda, ale takový blijící spolucestující dokáže pořádně znepříjemnit cestu. Co o to, to je docela brnkačka.
Opravdu by mi to nedalo, abych se s vámi nepodělali o mojí nejposlednější příhodu s ČD.
Jednoho dne jsme se spolu s Mikešem skratovitě rozhodli, že bychom rádi jeli do Kolína a jakožto chudí studenti jsme se rozdhodli pro tu levnější variantu - vlak.
To jsme samozřejmě netušili, co nás čeká...
Pro informaci jízdé do Kolína z Čáslavi pro dvě osoby se zpáteční slevou stojí cca 85 kaček a je to dvacet kiláků. Njn a bude se zdražovat a zdražovat :).
Jak jsme již řekla, jsme zkrátka studenti, takže jsme už automaticky koupili sudentskou jízdenku.
Tak si jako jedem a jsme šťastní, že ve vagónu nejsou žádné podezřelé osoby (něco jak jsme psala v úvodu), ale asi jsme to trochu zakřikli, protože se tam objevila "cvakačka" (průvodčí :D).
Problémy nastaly až se k nám konečně dopracovala na tu obvyklou prohlídku jízdenek.
Velice "mile" nám prozradila, že studentské jízdné na občanky platí jen přes prázdniny, a tak si prý musíme zaplatit příplatek.
Dobře čekali jsme, že si doplatíme jízdenku, ale příplatek znamená v její řeči to stejné jako pokuta. V konečné hodnotě nás to společně stálo něco přes dvě stovky, už si to přesně nepamatuju. Ale je slušný si připlatit dvě stovky za dvacet kilometrů.
Tahle pi*da (to opravdu není z mých úst) zkrátka ví, jak nám zlepšit o sto procent den. Nikdy jsem nebyla šťastnější!

Dalším překvapením bylo, to že na Kmocháči se konal BEAT fest. No určitě to bylo lepší, než ten vlakový incident

0 reakce/í:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP