pátek 29. srpna 2008

Dejte na originalitu!

Proč se vůbec věnujeme tak neoriginálním spotrům jako je fotbal, voleyball, basketball? Představím vám několik sportům, které vynikají jednou vlastností a to originalitou!
První z nich je házení mobilů. O házení mobilů jste už možná slyšeli z nejrůznějších médií. Tuto disciplínu vymysleli Finové, protože oni zkrátka vědí, jak člověka dokáže nas*at mobil a nejraději by s ním praštili o zem. Existuje i rekord v hodu mobilem. Jeho majitel musel být na něj pořádně naštvaný, protože ho hodil 82,6 metru daleko.
Další zajímavou disciplínou je nošení manželek. Zas a znova to mají na svědomí Finové. Soutěž probíhá na trati dlouhé čtvrt kilometru a muž, který zvítězí získá tolik piva, kolik váží jeho manželka. Takže tu platí - čím víc, tím líp.
Závody motorových sekaček zní taky opravdu lákavě. Tento sport je oblíbený hlavně u Amíků, kde se koná cca 110 závodů za rok. Ale my si musíme na tento trend ještě chvíli počkat. Zatím nám musí stačit oblíbená slovenská soutěž v sekání. Za jak dlouho posekáte půl akrovou louku klasickou kosou? Rekord je zatím minuta a 52 sekund.
Další opravdu podivnou soutěží je šnorchlování v bahně ve Walesu. Postačí vám - mít na hlavě šnorchl, na nohách ploutve a velkou odvahu na proplavání stometrové smradlavé stoky.
Honění sýru je obzvlášť oblíbené v Anglii. Vždy v květnu vylezou na kopec u města Gloucester a spustí z kopce dvojitý glouchesterský sýr a pak za ním běží dolů. Sýr může nabrat až 120 km/h rychlost a tak není divu, že lidé se většinou po pár metrech kutálejí se sýrem.
Na závěr ještě musím přidat šachový box. Jde o sport který má dokázat, že i šachisti jsou drsňáci a boxeři mají mozek. Zkrátka je to kombinace šachu (hraje se 4 min.) a boxu (hraje se 2 min.). Končí buď šach-matem, nebo KO.

4 reakce/í:

Anonymní,  29. srpna 2008 v 10:45  

Jejky to honění sýru to je fakt dobrý :-D

kačka 29. srpna 2008 v 12:33  

Ještě lepší by bylo honit sýr do kopce.

Anonymní,  31. srpna 2008 v 18:33  

aha a jak by asi vyjel nevíš?

kačka 31. srpna 2008 v 18:57  

Zaprvé sýr nejezdí a bod dva je, že v tom je ten vtip.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP