středa 4. března 2009

Snadno a levně v rauši

Sjet se po marihuaně, koksu či LSD - to už se v dnešní době asi opravdu nenosí, protože tyto halucinogenní látky podléhají přísným zákonům a tak většina lidí hledá jinou alternativu.
Státy navíc nestíhají reagovat dostatečně rychle na nové omamné látky. Dobrým příkladem jsou tzv. halucinogenní houby, které se začaly prodávat někdy v 90. letech hlavně ve Velké Británii. Začalo se s nimi hojně obchodovat, ale zakázaná byla až v roce 2005, a tak se houby přestaly prodávat a lidé začali hledat novou drogu, která by byla legální a levná.
Na tanečných parketech už dnes najdete spíše než extázi tzv. piperaziny - BZP, které se chemicky podobají Viagře. Jejich účinky se ale prý podobají amfetaminům, a tak jsou i ideální náhradou. Novozélandský podnikatel Matt Bowden je dokonce začal vyrábět ve své společnosti Stargate. Brzo jí začal pro intenzivnější prožitky kombinovat s TFMPP (trifluorofenylmethylpiperazin - snad to mám dobře :D). Podle průzkumů BZP užil každý sedmý člověk na Novém Zélandě, a to vedlo k diskuzím o zákazu BZP. Výrobci se ale brání tím, že tyto drogy plní funkci prevence proti mnohem tvrdším drogám. Musím jim dát za pravdu.

0 reakce/í:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP