neděle 22. března 2009

Manželství. Pouhá formalita?

Manželství je soužití trvalého charakteru, které má společensky uznanou formu. U nás musí být uzavřeno zákonem stanoveným způsobem – sňatkem. Tímto se dostávám k celé problematice tohoto tématu a to, žít s partnerem s papírem nebo bez? Proč se lidé vrhají do manželství? Je dobrý mít na manželství papír?

Dnešní doba je už celkově mnohem tolerantnější a to i v otázce manželství. Žít s přítelem jen tak na „psí knížku“ před padesáti či dvaceti lety bylo opravdu nemyslitelné a co teprve být svobodnou matkou! Dnes se už kvůli tomuto nikdo nebude na nás dívat skrz prsty a odsuzovat. Doba jde pořád dopředu a opravdu netuším kde budeme za dalších padesát let :D. Dnešní neprovdaná žena se o sebe dokáže postarat stejně dobře i sama, protože dnes již ženy často pracují na vysokých postech.

Já osobně bych spíše volila možnost zkusit si žít s partnerem pár let a pokud to přežijeme ve zdraví, tak bych volila i alternativu svatby. Proč ne, svatba je přeci krásný rituál. Bohužel spousta mladých i starších lidí ale na sňatek hodně pospíchá a opravdu se pak nemůžu divit, když jejich ideální manželství skončí rozvodem.

Často si neuvědomujeme asi následky svých činů a také musíme počítat s tím, že manželstvím jsme partnera k sobě nějak nepřipoutali a pořád má svoji hlavu, nebo zkrátka nedokážeme snést to, že v manželství nejsou sami za sebe, ale SPOLU. Ať jsou důvody rozvodů jakékoli, musíme si uvědomit, že manželství je závazné a cesta zpět je hodně komplikovaná.

Manželství je určitě skvělá a jedinečná věc, ale nemyslím si, že by se sňatkem něco extrémně změnilo. Jde spíše o pocit, že můžete strávit celý život s milovanou osobou po boku.

0 reakce/í:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP