sobota 8. listopadu 2008

Signály našich nohou

Lidské tělo dokáže signalizovat mnoho. Problém je v tom, že většina z nás v něm neumí číst. Už jen například tím, jak sedíme sdělujeme svému okolí jací jsme, jakou máme momentální náladu apod. Tak například když si dá někdo pravou nohu přes levou, tak v tu chvíli vyjadřuje své sebevědomí. sebedůvěru, nepodceňuje se, bere názory druhých, ale nenechá se příliš ovlivnit.
Někdy pravá noha levou zcela zakryje. To je výstřední poloha a může vyjadřovat snahu o zakrytí skutečného Já, třeba ze studu nebo neschopnosti. Takhle se projevuje osoba, která špatně zakrývá svoji plachost.
Pokud je levá noha na pravé, tak tím dotyčná osoba vyjadřuje rezervovaný postoj. Snaží se zaujmout nežli se vnutit. Je to nejčastější poloha při přemýšlení, nebo čekání.
Další z možností jsou roztažené nohy, ty vyjadřují sebedůvěru, založenou na zdravém rozumu. Dotyčný má snahu zjednodušovat problémy, aby je lépe řešila. Je to poloha, která dává pocit bezpečí. Je to znak extroverze.
Naopak sevřená stehna a spojená kolena vyjadřují plachou až ustrašená povahu, vnitřní napětí a strnulost, nedostatek jistoty. To je znak introverze. A pokud někdo střídavě překřižuje nohy, tak to vypovídá o jeho nervozitě, netrpělivosti, neklidu. No a na závěr přidám ještě několik dalších poloh.

3 reakce/í:

Anonymní,  8. listopadu 2008 v 8:30  

Ani nevíš jak se mi tyhle náznaky těla hodí. Díky!

carol 8. listopadu 2008 v 10:19  

Tak to jsem ráda, ještě mám připravené pokračování

kačka 8. listopadu 2008 v 11:07  

A u koho je chceš zkoumat?

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP