pondělí 24. listopadu 2008

Madagaskar 2 - Útěk do Afriky

Po dalších třech letech je tady znova animovaný film tentokrát Madagaskar 2 s podtitulem Útěk do Afriky, který volně navazuje na první díl Madagaskaru.
I tentokrát se můžeme těšit na tradiční čtyřku a to lva Alexe, žirafáka Melmana, hrošici Glorii a zebru Martyho.
Děj příběhu se odehrává přesně tam, kde díl první skončil. Známá parta i s králem Jelimánem si to namíří letecky domů se společností Tučňák Air, ale celé to se to zvrtne, protože letadlo sice přistává, ale jak řekl siciliánský tučňák - volným pádem. A tak máme jedinečnou příležitost spatřit tučňáka v Africe.
Hned po pádu letadla každé zvířátko začne prožívat svůj vlastní příběh. Lev Alex najde svoje rodiče a zpestří nám podívanou podivuhodným bojovým tancem, Glorii začne nabalovat hroch Moto Moto (tj. samec samec :) a vlichotí se jí do přízně, hypochondra Melmana souží láska a lká v umírací jámě, Marty zase zjišťuje, že ve stádu ztrácí svou jedinečnost (ještě že má kousanec na zadku z jedničky), mafiánský Tučňáci se dali na okrádání turistů, hlavně aut a kvůli opravě letadla zahnáni do úzkých opičákama a lemuří král s poskokem se naplno oddává krásám Afriky a rozdává rady, kde jen může. Hodně zajímavým zpestřením jsou opičáci, kteří bojují za lepší pracovní podmínky a neváhají vydírat tučňáky. Boss tučňáků se jen může divit, na co opičákům bude mateřská, když jsou to chlapi.
Co se mi už zdálo trochu přehnané, byla stařenka skřížená s rambem, jenž mlátila všechny zvířata okolo a opékala lva k večeři. Připadá mi to tak trochu trapné, ale uznávám, že dětem se to líbit bude. Ovšem závěrečná scéna s ukradenou kabelkou byla opravdu dobrá!
Podle mého názoru je dvojka mnohem lepší než jednička, která nebyla až tak zábavná, ale i přesto dvojka hodně čerpá ze svého předchůdce. Stejná skoro kultovní písnička, stejné postavy, podobné fórky, ale přecejenom má dvojka zkrátka něco od sebe, jakoby se její tvůrci nebáli zakomponovat do příběhu hromadu vtípků.
Podle mě si tento animák určitě zaslouží, abyste mu dali šanci.

0 reakce/í:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP