středa 9. prosince 2009

Prasečí chřipka, je důvod se jí vůbec bát?

Prasečí chřipka (nebo také mexická chřipka, nová chřipka či chřipka A/H1N1) napadající lidi se objevila v Mexiku v březnu roku 2009. Jedná se o respirační onemocnění způsobené chřipkovým virem kmene A/H1N1.[2] Virus obsahuje geny lidské, ptačí a prasečí chřipky.


Je vůbec důvod se jí bát?
Myslím si, že nikoli už jen z toho důvodu, že jsem jí pravděpodobně i měla(dle doktorky), jako hodně dalších lidí, a nic život ohrožující to nebylo. I když proležela jsem celý týden se čtyřicítkou teplotou , blbě se mi chodilo a takhle zákeřnou chřipku jsem ještě v životě neměla.
Pokud jste ale zdraví jedinci, kteří nemají další žádné vážné onemocnění nebo jinak oslabenou imunitu, tak se bát opravdu nemusíte. Neumřete :).

Příznaky:
  1. teplota vyšší 39°
  2. bolest hlavy
  3. bolesti svalů
  4. častý suchý kašel
  5. rýma
  6. zánět krku
  7. slabost, únava
  8. zimnice
  9. nechutenství
  10. zvracení
  11. závratě, zmatení
Z tohoto vyplývá, že prasečí chřipka je hodně podobná normální chřipce. Testy už se ani nedělají, protože nemocných stále přibývá. Prasečí chřipka je mnohem větší zátěží pro organismus než ta normální, je hodně vyčerpávající.
Navíc je hodně nakažlivá a rychle vypuká. Chřipku můžete navíc na někoho přenést ještě předtím, než u sebe poznáte, a stejně tak i při jejím průběhu.
Při mírné formě stačí při léčbě bohatě Paralen, Stoptusin a Ibalgin. Jinak přicházejí na řadu antibiotika.
Určitě se ale nevyplatí chřipku přecházet. Doktor je nutný!

2 reakce/í:

Anonymní,  17. prosince 2009 v 23:49  

chřipka je virové onemocnění, takže antibiotika jsou ti k ničemu(těmi se léčí bakteriální nemoci).. když už chceš psát o možnostech léčby, tak si o tom něco přečti, nebo to nepiš vůbec.. správně jsou antivirotika
Kristýna

kačka 18. prosince 2009 v 22:25  

Tak to se i moje doktorka asi plete a předepsala mi i špatné léky. Hlavně, že je naše celá třída zdravá i s léčbou antibiotikama :)

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP