pátek 18. prosince 2009

2012 tak trochu propadák

Nechci říkat, že je to přímo propadák, to ne, ale není to film, který má čím zaujmout. Vše v jedné větě.

Téma apokalypsy bylo zpracované už na x způsobů, v tomto filmu naštěstí nenajdete žádné mimozemšťany a podobná divná stvoření. I když... o nereálné scény není nouze.
Děj filmu je o mayském kalendáři a o tom, že končí 21.12.2012 a dále už nic není. Možná to byli jenom líná stvoření a možná to znamená, že už žádná Země nebude. Já to vidím spíš na tu první možnost. Doufám :).
Tento katastrofický americký film je "trošku" nelogický a je vidět, že byl natočen je za tahání peněz z peněženek kinomilů. Zkrátka není možné aby hlavní hrdina přežil tolik úskalí, stovky padajících ohnivých blesků, praskání půdy, útěk v limuzíně před padajícími domy, přejezd přes hroutící se mrakodrap atd.. Je to nelogická blbost. Zvlášť když je tento pán profesí obyčejný spisovatel a v takové situaci asi normální člověk opravdu nejedná s ledovým klidem.
Musím pochválit různé speciální efekty ala Kobra 11. Plno výbuchů, destrukcí a živelných pohrom. Co víc si přát. taky že to není jeden z těch nízkorozpočtových filmů.
Navíc dost dobře nechápu jak může někdo předpovědět přesně konec světa, nebo srážku tsunami (ta přesně na sekundy:). Chápu, že jsou velké vědecké kapacity, ale co je moc to je moc.
Co mě trochu zaujalo byl vztah mezi hlavním hrdinou a jeho synem, který se pomalu mění. Opravdovou radost jsem měla, že Tamařin pejsek to přežil, i když ona umřela, ale to zas tak nevadí. Nerada vidím umírat pejsky.
Film 2012 byl pro mě velkým zklamáním. Chci nějaký pořádný katastrofický film!

Ve 3D by to byl určitě úžasný zážitek!

2 reakce/í:

Mikeš,  18. prosince 2009 v 22:28  

V Knowing byli mimozemštani ale bylo to mnohem lepší.

kačka 20. prosince 2009 v 21:03  

Tjn, ufouni mi ale nevadí :-D

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP