úterý 14. října 2008

(Ne)objektivní (ne)recenze (ne)filmu Mamma Mia!

Tákže hned musím jistě vysvětlit trojité ne v nadpisu. Tato recenze bude nerecenzí proto, že nebude objektivní. A film taky není výstižné slovo, jelikož je to takový filmový muzikál. Jednoho krásného chladného večera jsem já a Katka vyrazili do jediného čáslavského kina na zmiňovaný snímek Mamma Mia. Měla tam být i třetí blogerka, které sem s radostí a ochotou zarezervoval místo, jelikož jsme byli domluveni, že se sejdeme před filmem v čajovně (kde mimo jiné hrají dosti futuristické songy, jinak to docela jde, jen ta káva by mohla být větší – a sušenky k tomu nedávají). No co se nestalo, Carol nepřišla a my jsme ji stále vyhlíželi a čekali, takže díky ní jsme potupně museli před celým publikem (byli jsme v 5. Řadě) žádat sedící aby nás pustili doprostřed na naše místa. A to nemluvím o tom, že jsem vyhodil sedmdesát korun za C, a ač přesto že sem měl slíbené naturálie, nedostal sem nic. Za ochotu na žebrotu.
Avšak nakonec jsme se usadili (samo že před mou sestrou) a stihli jsme to včas. Film začíná na ostrově kde krásná dívka (jména nepamatuji) se měla vdávat se svým partnerem a jistě dobrým milencem. Ovšem mělo to malý zádrhel. Chtěla totiž na svatbě svého tátu. Nevěděla kdo jím je, dokud nenašla deníček její maminky a nepřečetla ho. Z toho jí vyšli potenciální tři tátové, jelikož její maminka byla trošku nadržená. A tak je pozvala všechny. Samozřejmě za zády své maminky. No a stalo se neskutečné (jak ve filmech bývá) a přijeli všichni tři. Brzo ti muži zjišťují, že mohou být potenciální tátové a chtějí doprovodit svou dceru k oltáři. Po několika sériích písní a hooodně vtipných scén a hlášek nastává svatba. Jeden z mužů se přiznal, že (ač má dva syny) stále miluje ženu, se kterou se miloval před dvaceti lety a zazpívá ji překrásnou (a ukrutně dlouhou) píseň. No dopadne to tak, že krásná dvacka se nakonec nevdá, místo toho provdá svou mámu, další dva muži si najdou partnerky (partnera v případě toho druhého) a končí to velkou veselkou. Jak jinak to na venkově bývá. Aneb zpívá se a hraje se až do rána (dle mě tuto pasáž měli trošku zkrátit, je to pak nudné).
Film je opravdu povedený, je fakt super a klidně bych na něj šel znovu. Jedinou výtku bych měl ke konci, opravdu dlouhá série písní byla nudná. Skvělý příběh, skvělé herecké obsazení, zkrátka 9,8/10 bodů. Opravdu doporučuji všem, mě tento muzikál příjemně překvapil.

Mikeeeš!

7 reakce/í:

carol 14. října 2008 v 18:33  

Ocenila bych otázku jdeš? A já bych vzhledem ke své únavě odepsala že nejdu!!!

Anonymní,  14. října 2008 v 21:38  

Byl bych šťasten, kdybys odepsala. Mělas na to téměř hodinu a půl.

carol 15. října 2008 v 18:32  

Kdybych nespala, tak bych to udělala!

Anonymní,  15. října 2008 v 19:26  

Vzhledem k tomu, že se to datum posunovalo díky tvému nápadu, tak by nejednoho napadlo, že se si to aspon někam zapíšeš, když si to nepamatuješ.

kačka 15. října 2008 v 19:36  

No kdybych já nespala, tak bych udělala tolik věcí, že byste se divili xpxp.

carol 16. října 2008 v 18:08  

Tak já to měla zapsané, ale opravdu jsem netušila, že se Katka tak náhle uzdraví...

kačka 16. října 2008 v 19:48  

To ještě nevíš, že mám rychlouzdravovací schopnosti? Ne? A proč? Páč je nemám xp.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP