neděle 2. května 2010

Ach, ta oranžová politika

Nedávno byla v Čáslavi volební kampaň ČSSD "lepší budoucnost pro obyčejné lidi". Zase se ukázalo, že tato strana je zase vedle jak ta jedle. Nejvíc mě tedy pobavily informační tabule na kterých byly zobrazeny různé luxusní auta, které jen tak neuvidíme jezdit po Čáslavi . . . ano Paroubek zase slibuje. . . s ČSSD si tato auta budete moci koupit. Takže zase sliby, sliby, sliby.
Zase slibují, že zvýší důchody, první tři dny nemocenské se budou zase počítat, zvýší se rodičovské příspěvky apod. Kde na to chtějí ale brát? Všichni přeci víme, že naše republika je zadlužena více než dost. Kdo za to asi může?
S jejich "systémem šetření" na tom naše republika bude špatně napořád. Ono je vždy lepší utrácet cizí peníze a mít ještě čistý štít, protože přece zvedl důchody. . . je to nesmysl, protože na takové jednání doplatí jenom lidé s nižšími příjmy. Co bude, až pěníze nebudou? Budeme si muset půjčit.

A ještě bych chtěla poznamenat, že zvyšování 15% daně ze mzdy je tak trochu nesmysl. ČSSD se asi rozhodla, že svoje voliče získá na to, že lidé s větší mzdou budou platit vyšší daň ze mzdy. Tito lidé, ale mohou být v klidu, protože zaplatí o hodně méně, než někdo s vyšším platem.
ČSSD chtějí zavést vlastně nové daňové pásmo pro lidi s příjmem přes 1,2 mil. Kč ročně a to daní 38 %. Nic proti tomu, ale moc toho nevyberou.
Další věc, která zní jaka vtip je slib, že v roce 2013 bude schodek veřejných financí pod 3 %. V dnešní době je schodek něco pod 6 %. Aby ho mohli snížit (hlavně pro přijetí do EU) tak by museli buď radikálně snížit přídavky, důchody, sociálky atd. nebo zvýšení daní. Někdo tady lže jako když tiskne!!!

0 reakce/í:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP