pátek 13. srpna 2010

Tragický skon amerických prezidentů

Indiánský vůdce jménem Tecumseh prý může za nepřirozenou smrt až sedmi amerických prezidentů. Když prý umíral v bitvě, vyslovil kletbu, která říkala, že každý americký prezident, který bude zvolen v roce končícím nulou.

William Henry Harrison
Zvolen do úřadu v roce 1840
Byl devátým prezidentem USA. Jeho inaugurační projev trval hodinu a půl a je dodnes nejdelším v prezidentské historii. Naneštěstí jeho vláda trvala jenom 30 dní a 11 hodin. Umírá totiž na zápal plic. Byl také prvním prezidentem, který umřel ve funkci.

Abraham Lincoln
Zvolen do úřadu v roce 1860
Byl 16. prezidentem a byl zastánce Severu. Je to bojovník proti otroctví. Sever nakonec občanskou válku vyhrává, tedy i Lincoln. Pět dní po tom je ale na něj spáchán atentát. Byl zastřelen v divadle, kde byl se svou manželkou na představení. Zabil ho John Wikes Booth (herec a "Jižan"). Jak je ale možné, že se k prezidentovi dostal tak blízko a jak je možné, že vrah mohl unikl?

James Abram Garfield
Zvolen do úřadu v roce 1880
Byl 20. prezidentem a v úřadu byl půl roku. Byl zabit na Baltimorském nádraží. Člověk by čekal, že bude mít nějakou osobní ochranku, ale ne. Na tom nádraží byl zcela sám. Zabil ho právník CH. Guiteau. Prý mu hodně pomohl s kampaní a on to řádně neocenil. Prezident neumřel na místě, ale na infekci.

William McKinley
Zvolen do úřadu v roce 1900
Byl 25. prezidentem. Poprvé byl zvolen v roce 1897 a podruhé v roce 1900. Byl zabit rukou anarchisty Franka Czolgosze, který se vmísil mezi dav prezidentových fanoušků a střílel na něj z pistole, kterou si schoval do kapesníku.

Warren G. Harding
Zvolen do úřadu v roce 1920
Je 29. prezidentem. Někteří historici ho považují taky za jednoho z nějhorších amerických prezidentů . Má hodně skandálů (korupce, protekce, zálety). Prý umřel na srdeční příhodu, ale spíše ho zabila jeho manželka Florence. Sama se pletla do vlády a ten den ho přistihla s jinou dívkou.

Franklin Delano Roosevelt
Zvolen do úřadu v roce 1940
Byl 32. prezidentem a do čela se dostává čtyřikrát. Onemocněl obrnou a ochrnul. Začíná podporovat západní spojence jako Velkou Británii a Francii. Měl velkou zásluhu na dobrých vztazích se SSSR. Vyhlásil válku Japonsku po napadení Pearl Harboru. Umírá v roce 1945 na mrtvici.

John Fitzgerald Kennedy
Zvolen do úřadu v roce 1960
Byl 35. prezidentem a volby vyhrál velice těsně. Má ale velké charisma, a tak si získává sympatie veřejnosti. Je ikonou amerického liberalismu. Musel taky řešit otázku občanských práv, hlavně černošského obyvatelstva. Zabil ho prý Lee Harveye Oswald, ale neměl žádný pořádný motiv. Podle pozdějších výzkumů na něj spíše útočilo více lidí.

Ronald Reagan
Zvolen do úřadu v roce 1980
Byl 40. prezidentem. Také byl na něj spáchán atentát, ale nepovedl se. John Hinckley se vyřítí z davu a začně střílet na Reagana. Zasáhne mu levou plíci, ale přežije to. Svoje funkční období přežije a později umře na Alzheimerovu chorobu.

Je tím snad kletba zlomena? Nebo je to jen obyčejná náhoda? Každopádně dalším, kdo je zvolen v kulatém letopočtu je G.W. Bush. A přežil celkem čtyři atentáty.

Read more...

úterý 22. června 2010

Travelling

In the past travelling from one place to another wasn´t so easy. People usually used to travel on foot, on a horseback, in carriages, later in trains. Nowadays, people often must travel every day and travelling is important for our life. And travelling is today also a kind of entertainment. It serves for transport us from one place to the other place. People travel because of work, recreation, studies, knowledge etc.


Travelling by car
People are going to work by car if they live far away of their workplace or by urban mass transportation if they live at the same place. Automobiles became common within twenty years of their appearance. Every American family has at least two cars nowadays.
The travelling by car is better in comparison with travelling by train. Trains usually have delay and they are often overfilled. By train we must travel on tracks so we can’t get where we want. The fastest travelling is travelling by plane but it is still the most expensive.
Buses or cars aren’t very friendly to the environment because of gasses in the atmosphere, which cause green house effect. Gasses cause breathe damages, terrible noise from motor vehicles cause on the human mentality.

Travelling by plane

When we want travel by plane so we have to buy air ticket. We can collude with travel agencies in our state. This transport need to look. Air travelers have to wait in long queues at security barriers and early check in times annoy then. Many people are nervous. Air travelers mustn´t take food and water to plane. And they mustn´t have weapons.
Travelling by plane has many advantages. Planes are fast and comfortable. We can look out the window and see the clouds, sea or beautiful landscape. This is wonderful feeling. We can get drink´s and food, we can watch TV, listening music, sleeping and also we can go to toilet.
Travelling by plane also has some disadvantages. It is expensive and the plane isn´t punctual. Air port is often cramped. Staff at the air port can lose our baggage´s and so we have worries.


Travelling by bus

Travelling by bus is cheap and that is the big advantage. That´s why buses are used mainly students. Sometimes they are very crowded and dirty. The bus must be ridden by careless drivers. Bus is very uncomfortable for me and I hate them because there is not usually toilet and privacy.

Travelling by train

Before we want to travel by train we have to buy ticket in the railway station. It looks like this: a big hall with a ticket office where we can buy a single or return ticket, waiting hall, a restaurant, a drink machine. From this hall we go into the platform. Then we get on the train and look for a free seat.
Travelling by train is no stressful traffic, and trains are fast and comfortable. In the train we can just sit, read, eat, work with computer or relax. By trains we can travel on holiday.
Travelling by train also has some disadvantages for example it is expensive. Also the trains are sometimes crowded and delayed. But travelling by train is not as expensive as travelling by plane. If we want to travel somewhere we need to taxi or bus to we came on designated place of the railway station.


Travelling by ship

It is typical for example for British channel. Passengers are transported by ferry, but now they can travel in tunnel. Ship is really quite slow. The big advantage is, that you can take more luggage. We can get seasickness.


Travelling by bike

This way of travelling is favourite because it’s inexpensive, enviroment-friendly and it also keeps us fit. It can only be useful when we travel at shorter distances.

Travelling on foot

This is the most common way of travelling. Walking is enviroment-friendly, it costs nothing, but it’s the slowest and least comfortable way of travelling.

Read more...

neděle 20. června 2010

Human behavior

In every society People should behave polite. On human behavior have influence for example culture, family and genetics and society´s values. Human behavior develop all the time.


Assertiveness
Assertiveness is a trait taught by many personal development experts and psychotherapists and the subject of many popular self-help books. It is linked to self-esteem and considered an important communication skill. As a communication style and strategy, assertiveness is distinguished from aggression and passivity.

A person communicates assertively by overcoming fear to speak his or her mind or trying to influence others, but doing so in a way that respects the personal boundaries of others. Assertive people are also willing to defend themselves against aggressive incursions.

Extrovert
Extrovert is more communicative and sociable than introvert. Energy draws inter people. Extrover is characterized by the following features:
1) Great openness.
2) He likes trying new things.
3) Often presents his views.
4) He is impulsive.
5) It depends on communication.

Introvert
Introvert is more focused inward, the strength to live drawing in solitude. Introvert is characterized by:
1) He is usually more careful than extroverts.
2) He is very sensitive, thoughtful and empathetic.
3) He has fewer friends with which he has a more serious relationship.
4) He lives his inner life.
5) He is able to concentrate very well.

Inadaptable people are lots of around us, in a positive and negative sense. Lots of people thanks to this, they may end up in prison. But what is going to happen with children? They probably end up in correctional facilities.


Temperaments
We have four temperaments – sanguine, phlegmatic, choleric and melancholic. Each of these types has typical different characteristics.
A person who is choleric has a lot of ambition and energy. He can dominate people of other temperaments and never changes his opinion.
A person who is a thoughtful has a melancholic disposition. A melancholic can be highly creative and often it is a perfectionist. He is often self-reliant, independent, very kind and considerate.
A sanguine temperament personality is extroverted. These people are creative, enjoy social gatherings and making new friends. Sanguine can mean very sensitive, compassionate and thoughtful. They tend to be forgetful and a little sarcastic.
Phlegmatic is self-contented. These people can be very accepting and affectionate, relaxed, curious and shy. They prefer stability to change. They can work as diplomats.

Read more...

sobota 22. května 2010

FUJ !!!!

Ani plastická chirurgie není neomylná a někdy se tak trochu nepovede, i když to tak už vypadá. Pro některé lidi se plastika stala drogou a symbolem mládí a už to trošku přehánějí.

Donatella Versace je spjata s módou jakože je sestra slavného návrháře Versaceho. Nikdy nebyla moc k světu a je slavnou anorektičkou, ale po plastikách vypadá jako žába, která čeká na políbení od svého prince. Aby přišel :/.


Jocelyn Wildenstein chodila na plastiky v touze uhnat svého nevěrného muže. Bohužel se asi nepovedlo a ještě více ho odehnala. Teď je na plastikách přímo závislá.



Na další fotky nemám sílu, tak se můžete kouknout na další tady...

Read more...

úterý 11. května 2010

Pěkně se na Zemi rozrůstáme, že?

Dnes je na modré planetě již přes šest miliard. Populační exploze (přelidnění) je hlavním problém všech ostatních světových problémů. To znamená nedostatek pitné vody, suroviny, potravin, přířodních zdrojů apod.

I když to tak nevypadá, tak i na přelidnění můžou umírat lidé a umírají. Třeba v takové Africe se perou o pitnou vodu a zásoby potravin.
Když třeba v Bangladéši zabila vlna tsunami tisíce lidí, tak za to taky mohlo přelidnění tedy to, že lidé bydleli na břehu nebo v jeho blízkosti.
Dnes žije na světě asi půl milionu lidí, kteří mají přebytek potravin a jsou zabezpečeni, a to hlavně v Evropě, Americe atd. což je celkem děsivé.
Hodně zemí se už snaží kontrolovat porodnost a růst populace, aby nedocházelo k přelidnění. Podle mě lidé v zaostalejších zemích mají děti hodně taky proto, že nemají rozvinuté zdravotnictví, a potřebují, aby se o ně někdo postaral. Samozřejmě další příčinou je nepoužívání antikoncepce, chybí osvěta, málo informací a náboženství. Plánované rodičovství třeba zavedla Čína a celkem se jí to povedlo.


Populační exploze dnes patří mezi závažný politický a hospodářský problém světa.

Read more...

neděle 2. května 2010

Ach, ta oranžová politika

Nedávno byla v Čáslavi volební kampaň ČSSD "lepší budoucnost pro obyčejné lidi". Zase se ukázalo, že tato strana je zase vedle jak ta jedle. Nejvíc mě tedy pobavily informační tabule na kterých byly zobrazeny různé luxusní auta, které jen tak neuvidíme jezdit po Čáslavi . . . ano Paroubek zase slibuje. . . s ČSSD si tato auta budete moci koupit. Takže zase sliby, sliby, sliby.
Zase slibují, že zvýší důchody, první tři dny nemocenské se budou zase počítat, zvýší se rodičovské příspěvky apod. Kde na to chtějí ale brát? Všichni přeci víme, že naše republika je zadlužena více než dost. Kdo za to asi může?
S jejich "systémem šetření" na tom naše republika bude špatně napořád. Ono je vždy lepší utrácet cizí peníze a mít ještě čistý štít, protože přece zvedl důchody. . . je to nesmysl, protože na takové jednání doplatí jenom lidé s nižšími příjmy. Co bude, až pěníze nebudou? Budeme si muset půjčit.

A ještě bych chtěla poznamenat, že zvyšování 15% daně ze mzdy je tak trochu nesmysl. ČSSD se asi rozhodla, že svoje voliče získá na to, že lidé s větší mzdou budou platit vyšší daň ze mzdy. Tito lidé, ale mohou být v klidu, protože zaplatí o hodně méně, než někdo s vyšším platem.
ČSSD chtějí zavést vlastně nové daňové pásmo pro lidi s příjmem přes 1,2 mil. Kč ročně a to daní 38 %. Nic proti tomu, ale moc toho nevyberou.
Další věc, která zní jaka vtip je slib, že v roce 2013 bude schodek veřejných financí pod 3 %. V dnešní době je schodek něco pod 6 %. Aby ho mohli snížit (hlavně pro přijetí do EU) tak by museli buď radikálně snížit přídavky, důchody, sociálky atd. nebo zvýšení daní. Někdo tady lže jako když tiskne!!!

Read more...

sobota 17. dubna 2010

Tady si moc nezapaděláte

Jak už jistě víte, aspoň ti co měli bankovnictví jako já, české peníze díky řadě ochranných prvků patří mezi nejméně padělané a patří k světové špičce.
Není se proto čemu divit, že na našem území bylo zadrženo "jenom" méně než 7000 kusů bankovek a mincí. Nejvíce se padělá tisícikoruna a pětistovka. Až 96 % z těchto replikací byla málo zdařilá, takže jdou poznat na první pohled. 12 z nich bylo zařazeno do druhé rizikové skupiny, tedy jako nebezpečné.




Padělané a pozměněné bankovky a mince zadržené v oběhu a Policií ČR na území ČR v roce 2009

Zadrženo

v oběhu
policií
Celkem
Padělané bankovky CZK
3 424
165
3 589
Padělané bankovky EUR
772
1 973
2 745
Padělané bankovky USD
216
1
217
Padělané bankovky ostatní
134
0
134
Padělané mince CZK
73
0
73
Padělané mince ostatní
69
0
69
Pozměněné bankovky a mince CZK
22
0
22
Pozměněné bankovky a mince ostatní
4
0
4
Celkem
4 714
2 139
6 853

www.cnb.cz

Ani se nedivím, že se ČR nechce vzdát svých propracovaných bankovek za hodně padělané euro.

Read more...

úterý 13. dubna 2010

Sorry není promiň

Zajímalo by mě proč hodně lidí, když se omlouvá, používá anglické slovo SORRY. Mě teda takové arogatní "No táák sórry" dokáže naštvat ještě víc.
Mělo by zůstat v anglickém slovníku, je neupřimné a neomalené.

Většina lidí ho podle mě při omluvě říká, protože jsou to srabové a nedokáží vyjádřit lítost nad tím, co se stalo. To už je lepší opravdu nic neříkat. A zároveň je přeci tak frajerské mluvit cizím jazykem, že? Abychom zachvilku nemluvili jakousi anglo-češtinou :).

Read more...

neděle 11. dubna 2010

"Je to přece tááák primitivní!"

Mám jednu hrozně vtipnou spolužačku a i kamarádku, která všem tvrdí, že náš obor je hrozně primitivní a udělat tuto školu je také hrozně primitivní.

Musím tak trochu nesouhlasit!

Proč si tedy připadám tak trochu jako na gymplu? Možná je to proto, že jsem schytala dost přísné učitele, což ona ne. No jo infoška a účto máme opravdu přísné. Ale co třeba taková ruština z které propadá, čeština a naprosto divná statistika.
Musím říct, že děláme taky plno prezentací, referátů a jiných prací. Navíc si děláme i kulturní deník, do kterého si píšeme zápisky, rozbory knih a vlastní názory na ně. Musíme je dělat hodně precizně a je to i známkované. Věru, dobré známky z toho asi nikdy nebudou. Pokud chcete jedničku, chce to tak osm A4 a já většinou už nevím co psát na čtvrtý. Úplně nejlepší bylo, když jsme museli v druháku dělat celý kulturák za prvák znova kvůli státním maturitám. Celkově je to s tímto panem profesorem čím dál těžší, a to byl v prváku vcelku v pohodě.

Ruština, tak to je kapitola sama pro sebe. Nemáme vůbec přehled o svých známkách, protože na známkách přece vůbec nezáleží, tak nám je tedy ani neříká. . . a pak jsme překvapeni, co nám dal na vysvědčení. Ještě nikdy jsem od něj neslyšela na konci roku výslednou známku. Navíc na testy nikdy nevím, co se učit, ale učím se na ně. Většinou do nich dá ale věci, co jsme třeba nebrali, nebo domácí úkoly, nebo něco o čem se zmínil o hodině. Poloviční body vůbec nezná, buď máš celou větu dobře, nebo ne, což mě dost štve, protože mám chyby kolikrát jenom v měkkých znacích. Ale není se moc co divit, když máme mít úroveň podobnou jak v angličtině.

Účetnictví a daňovka, to chce preciznost. Jakmile se udělá jedna chyba ve výpočtu na začátku tak je to jasná pětka. A smůlu mají i ti, co si omylem napsali špatnou částku do zadání. Nikomu se neodpouští, i když někdy zlidští a píšem opravku a možná i ty známky vymaže.

Písemná elektronická komunikace je něco podobného jako účto, uděláte tam překlep, něco vynecháte, špatně zformulujete větu a je to špatný. Je opravdu hodně náročný napsat bezchybný dopis, ale někdy se to povede. Tabulky jsou lepší.

Statistika je kupa blbostí, která je těžko pochopitelná. A taky plno vzorečků.

Na informatiku máme jednoho matfyzáka, který nám dokázal, že excel není jenom na vytváření tabulek, ale i v praxi použitelný program. Teď bereme databáze a trochu se v tom ztrácím, ale myslím, že tento učitel boří mýty o SOŠ. Myslím tím, že úroveň výuky INT na SOŠ může být i hodně vysoká. Ale taky mi někdy hodně kazí vysvědčení :/.

A matematika je takové samostudium. Sice vůbec nevím, co po nás na hodinách chce, ale na písemku se nějak už naučím. Horší je, když to někdo nezvládne. Lepší byla matika v prváku s profesorem V.

A tělocvik to je taky věda pro medvěda aneb tak trochu buzerace. Jak si vás neoblíbí, tak je to špatný.

Opravdu tedy nesouhlasím, že to máme primitivní. Já nejsem z těch žáků, co by měli problémy se studiem. Doma se opravdu neválím a to nemusím být z gymplu. Respektive válím, ale se sešitem. Přijdu domů, najím se, dělám si úkoly resp. zápisy třeba pro Mgr. R. (což trvá dlouho), a pak se to učím a třeba v osm končím. Kolikrát ani nestihnu vše. Nechci nikoho pomlouvat, ale když na to kašle, tak na to taky doplatí.
Samozřejmě, že jsou i dny na které nic není, ale mě škola hrozně vyčerpává a někdy bych si radši dala hodně dlouhou dovolenou.

Read more...

pondělí 22. března 2010

30 Seconds to Mars, Praha - Incheba aréna 2010

Myslela jsem si, že takovéto koncerty nikdy nezačínají na čas, ale mýlila jsem se. Asi dvacet minut před plánovaným začátkem se vypla všechna světla a nastala totální tma. Asi zkoušejí světla, říkala jsem si. Na pódium, ale přihopsali první extravagantní "hosté" Street Drums Corps. Nejzajímavější na tom byly asi šílené převleky pana zpěváka. Nejvíc se mi líbili ty zelené punčochy s proužkem.
Odešli a nastala kompletní přestavba pódia, plachta v pozadí prozrazovala, že přicházejí Carpark north. Opravdu už jsem neměla náladu poslouchat další přizvanou skupinu. Už jsem si opravdu necítila nohy :/ a měla jsem žízeň. A pro pití jsme nemohli, protože bychom se nedostali na naše dobrá místa zpátky. Nakonec se z nich vyklubalo docela příjemné elektro-rockové překvapení. Tady je třeba jedna povedená píseň. Když konečně odešli, za což jsem byla nesmírně vděčná, protože jsem už fakt chtěla to, proč jsem přišla.
Pak nám z repráků začala hrát jakási diskohudba a pódium zakryla opona - jakási černá plachta, která se vlnila. Nečekala jsem, že si dají tak na čas (45 minut čekání-no fuj). Vždy když končila jedna nekonečně dlouhá skladba, tak se začali všichni radovat, ale ona začala nová. Vyvolávání taky nepomáhalo. Jako fakt jsem byla v hrozném stavu a měla jsem sto chutí se svalit na zem. Hrozně mě bolely záda, jako všechny kolem a měla jsem neskutečnou žízeň a bez pití je to pro mě těžké (nejsem velbloud).
Ale pak to konečně začalo, začalo se něco dít! Hala zhasla a slyšeli jsme úvodní intro Escape, kluci ze skupiny Street Drums Corps si zahrály na vlajkonoše. Opona efektivně spadla a já rázem ožila, stejně jako hodně jiných znuděných fanoušků. Už jsem neměla žízeň a bolest zad přešla. Po intru zazněly tóny písně Attack a bylo vymalováno, "zatakoval" nás všechny svojí energií!
Zazněly i starší
písně z alba A Beautiful lie, ale hlavně z nového This is war. Bylo mi ale trochu líto, že nezahráli nic z jejich prvotiny.
"Do you live, do you die, do you bleed? For the fantasy.." řval a publikum s ním. Jako ovečky jsme vše opakovali ( no spíš znaly už nazpaměť, co si budeme povídat :), když řekl ruce k nebi, tak byly všechny ruce nahoře, jump -> všichni skákali. Jedno Jaredovi upřít nejde, a to že to umí s publikem. On sám pořád pobíhal po pódiu u skvělé skladbě The Kill vylezl až úplně nahoru na konstrukci a odzpíval tam celý refrén a ještě v jedné ruce držel mikrofon. V jeho podání to vypadá jako hračka, ale já bych nevylezla ani jeden metr :). Vždy jsem to ale chtěla vidět, teď už můžu umřít...
Také se mi líbilo, kytarové sólo Shannona. A sólo si střihl i Jared s klávesami a hitovkou Hurricane. V první polovině klávesy dost flákal, ale pak to rozjel. Neřekla bych do něj, že na ně umí hrát ;). Jinak to byla opravdu pomalá oddechovka, zazpíval to vážně krásně a všichni víme, že umí zpívat i pomalu a má hlas k sežrání. Opravdu!
U poslední písně si oblékl plášť v barvách české vlajky a kdo chtěl, mohl si dojít na pódium a zazpívat si s ním píseň Kings and Queens (zajímavostí je, že na desce do ní nazpívali sbory fandové). Zájemců bylo naštěstí více než dost a největší joke bylo jak jedna holčina měla říct z ajiny do češtiny, co mají dělat. Vyklubala se z ní Slovenka a nikdo jí moc nerozuměl :). Jen mě trochu mrzelo, že se pořádně nerozloučili a bylo těžké určit jestli opravdu končí koncert :D.
Jejich vystoupení trvalo něco přes hodinu a půl bez přestávky. Jaredovi to i na živo zpívá moc hezky až moc. Líbilo se mi, že dbají na kontakt s fanoušky, že je nechává samotné zpívat, a že se do publika hází jejich různé věci, já si ulovila kalendářík, ale hůlky bych brala a moc :). Jsem náročná no :D. Často na publikum mluví, i když si myslím, že většina lidí mu ani nerozumí. Musím podotknout, že má opravdu sprostý slovník a má rád slovo fucking. Já to beru, bylo to poučné a vtipné.
Vadilo mi, že tam nebyla ventilace, protože tam bylo neskutečný dusno a z toho skákání se člověk fakt potí. A mě přišlo fakt nechutný, když se na mě další zpocenci lepí. Pak už se to fakt moc nedalo vydržet, protože ten chlap za mnou fakt smrděl, takže jsme to dokoukali u stánku s pitím. Bych neřekla, že dokážu vypít půllitru džusu tak rychle.
Hodně lidí na to nadává, ale mě se to líbilo - plátno. Hlavně to, že se tam promítalo dění v prvních řadách na první polovině a pak co dělá skupina na druhé. Aspoň jsem se dozvěděla, proč všichni třeba mávají , protože Shannon mával publiku :)
To je snad vše, co jsem chtěla napsat. Mám z koncertu hrozně velkou radost a je to pro mě jeden z největších zážitků vůbec :). A prý zase někdy přijedou!!

Jinak 30STM není emo kapela! Nevím proč to v různých článcích o jejich koncertu často vidím.

Read more...

sobota 20. března 2010

My favourite films

I like reading books, listening to music and watching films, but when I must choose, what I like most of these activities, I decide for films and soap operas.

What kind of films do I like? I prefer romantic comedies, thrillers, horror, dramas, animated filmes, but I hate action movies. I don´t like when cars are wiped out and people shoot on other people. Indeed I like happy-end, but action movie often ends good and I don´t like this, because sometimes end of story is unreal and it is so suprising, that fable is still alive.

My favourite film is Pride and Prejudice. It´s romantic and historical film by book written Jane Austen. This story is about young girl Elisabeth Bennet and handsome Mr. Darcy. Everybody in the town dislake him, but Elisabeth find that he isn´ t bad human. The plot is very complicate. I like book too.

But more than films I like soap operas. My best-loved are The Big Bang Theory and The O.C.. I like watching soap operas, because the plot is very complicated and I am looking forward to next parts.

Read more...

pondělí 15. března 2010

Vietnamci ovládnou čáslav :)

Vtip nebo realita? :)


Dnes ráno cestou do školy jsme se s kamarádkou bavily o jednom Vietnámkovi, který má čerstvě řidičák a už má nové auto. Vyjádřila se, že Vietnamci budou nová "čáslavská šlechta". Není se, ale ani tak čemu divit. Stačí si uvědomit, že více než polovina obchodů má právě za majitele Vietnamce. Jejich děti chodí na gymnázium, hlavně osmileté (na učňák jsou až moc dobří). A zřejmě nemají o peníze, ani ve finanční krizi nouzi, když můžou kupovat svým dětem drahá auta.

Vietnamské obchody jsou opravdu všude a není to jen textil, ale i potraviny. Já osobně nejsem tak bohatá, abych nakupovala levně, zvlášť když mi od nich nic nevydrželo. Navíc ačkoli se to nezdá, tak prodávají vzhledem ke kvalitě draze. A reklamace? To se nevede. Hlavně, že si prodávají svoje zboží a mastí si kapsy.


pozn. Kéž by si jeden prodejce odstranil z vytríny ty nahotinky. Je to vážně nevkusné.

Read more...

úterý 2. března 2010

Jak naštvat holku?

Nepřibrala jsi?
Tak to je snad nejhorší věta vět, co může člověk říct ženě. Vzhledem k tomu, že ženy dokáží neuvěřitelně řešit vzhled, není správné upozorňovat ani na jiné drobné nedokonalosti. Není se čemu divit, když jsme tak vychováni. Koneckonců všechno děláme kvůli vám, páni tvorstva (a kolikrát byste měli začít u sebe;).

Opravdu na to máš?
Jestli ji chcete naštvat, tak jen do toho. Vám by se taky nelíbilo, kdyby Vám někdo bránil koupit si další technickou vymoženost, nebo další cédéčko. My si taky chceme občas udělat radost a oblečení není nikdy dost. Nechcete přeci poslouchat, že nemáme nic na sebe.

Jen se hlavně uklidni!
Jste v plamenné hádce a řekne tuto větu. Ovšem, tak trochu se míjí účinkem, protože tato věta neuklidní nikoho, právě naopak. Lidi by jí vůbec neměli používat.

Vyzvídáte, co se stalo, když má opravdu špatnou náladu.
Jak se to říká? Nedráždi hada nohou... snad :). Nechte ji radši napokoji, ona vám vše řekne. Když z ní budete zbytečně tahat informace, tak jí akorát naštvete a urazí se. Vše vám řekne, jen to chce čas. Obejmutí je v této chvíli lepší než tisíc slov.

Read more...

úterý 23. února 2010

Školní četba=nuda?!

Člověk by si mohl myslet, že školní četba může být jenom nudná a ztráta čas. Já jsem si to tedy taky myslela, ale střední škola mě zkrátka přinutila číst knihy a dělat si o nich velmi podrobné poznámky do deníku.
Pamatuji si na prvák, kdy jsme četli takové lahůdky jako Labyrint světa a ráj srdce nebo Kosmase. Tyto knížky jsou velmi obtížné na čtení, a proto mě utvrdili, že je školní četba zkrátka nudná. Jak může taky obyčejný žák pochopit myšlenky Komenského?
Zvrat nastal, ale v třetím ročníku. Knížky už jsou pochopitelné a už se do čtení ani nemusím nutit. Navíc jsem zjistila, že poezie není až tak nepochopitelná, jak jsem si vždy myslela.
Myslím si, že je vcelku škoda, že naše generace už moc nečte, i když co já vím?

Read more...

pátek 19. února 2010

Romantika v supermarketu

Tento rok jsme se s přítelem taky rozhodli, že Valentýna budeme slavit. Jenže nakonec to nedopadlo žádnou romantikou, ale spíše vtipnou historkou.
Zaparkovali jsme u Billy a R řekl, že s ním do Billy nemůžu, protože musí něco koupit mámě. Prý s ním nemůžu, protože je to trapné. Tak trapný to být nemůže, říkala jsem si. Zkrátka jsem se rozhodla, že půjdu s ním. No moc šťastně nevypadal.
Zastavili jsme u pultu s bonboniérami a R řekl: "Vyber si.". A to mě osvítilo, že je vlastně ten Valentýn.
A to si myslel, že to bude trapný, ovšem já se ztrapnila asi víc, protože jsem zapomněla. No aspoň na narozeniny mu nezapomínám :D.
Tak jsem mu tedy řekla, že si může vybrat čokoládu, ale jenom do dvacky, páč víc jsem ani neměla. Aspoň jsme se tomu zasmáli.

To mě vedlo k tomu, že tento svátek opravdu není důležitý. Je to vlastně jenom marketingový tah, jak z nás vytahat další penízky za kytičky, sladkosti apod.. Opravdu nevidím důvod ho slavit, takže si radši počkám na první máj a třešeň. To je mnohem lepší a nebude mi špatně z bonbošky.

Read more...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP